Rookoven
Roken is een unieke eigenschap van Garden Kitchen™. Geen alledaags koken en bijzonder om te doen! Zo kunt u traditionele paling roken in uw eigen tuin. Maar ook vissoorten als forel, zalm, platvis, makreel, baars, snoekbaars, brasem en snoek zijn een delicatesse als zij gerookt worden. Vooral leuk (en goedkoop…) als u uw eigen visje gevangen heeft natuurlijk! Vlees smaakt trouwens eveneens uitstekend in de rookoven. Denk maar aan kipfilet of hammetjes.
U kunt roken met elke uitvoering van Garden Kitchen™. Door speciale houtsoorten (eik, els, beuken) te laten smeulen in de afgesloten oven, worden uw gerechten vanzelf gerookt.
Paling, vis maar ook stukken vlees hangt u aan de rookhaken aan de binnenkant van de deur. Ook is voor de liefhebbers een rookplateau toegevoegd in het Garden Kitchen assortiment. Kijk verder bij Accessoires
Vis en vlees roken lijkt lastig en als men de experts moet geloven. Men doet vaak geheimzinnig over de bereidingswijze. Maar in de praktijk valt dit reuze mee. Wel is het zo dat u roken het beste leert door ervaring en uitproberen. Hiernaast is het ook raadzaam eens bij iemand anders de kunst af te kijken.
Meer informatie over de rookset vindt u bij accessoires.